Ёшлар Ҳуқуқбузарликларига Олиб Келувчи Сабаб Ва Шарт-Шароитлар: Илмий-Назарий Таҳлил - Хусниддинович, Арипов Акмал (Journal of Sustainability in Integrated Policy and Practice, 2025)
Ушбу мақолада ёшлар ҳуқуқбузарликларининг келиб чиқиш сабаб ва шарт-шароитлари илмий-назарий нуқтаи назардан таҳлил қилинади. Ҳуқуқбузарликларга таъсир этувчи субъектив ва объектив омиллар (ҳуқуқий онгнинг пастлиги, оиладаги назоратсизлик, таълим муаммолари, ишсизлик, ахборот муҳити таъсири ва бошқалар) маҳаллий ва хорижий олимлар қарашлари асосида таҳлил қилинган. Шунингдек, Ўзбекистонда амалга оширилаётган ислоҳотлар, статистик маълумотлар ҳамда халқаро тажриба асосида ёшлар жиноятчилигининг олдини олиш бўйича аниқ таклифлар илгари сурилади.