Патрул-Пост Хизмати Фаолиятини Амалга Оширишда Ташкилий Механизмларни Такомиллаштириш Масалалари - Зокиржонович, Туракулов Зоҳиджон (Journal of Sustainability in Integrated Policy and Practice, 2025)
Мазкур мақолада патрул-пост хизмати фаолиятини самарали ташкил этишда ташкилий асосларнинг ўрни ва аҳамияти таҳлил қилинади. Хусусан, хизматни режалаштириш, иш графиги, ходимларнинг вазифалари тақсимоти, назорат-баҳолаш тизими ва ички тартиб қоидалари каби ташкилотчилик масалалари илмий жиҳатдан ёритилади. Шунингдек, мавжуд муаммолар ва хорижий давлатлар тажрибаси асосида хизматни янада такомиллаштириш юзасидан амалий таклифлар илгари сурилади.