Патрул-Пост Хизмати: Ҳуқуқий Мақоми Ва Вазифаларининг Шаклланиши - Зокиржонович, Туракулов Зоҳиджон (Journal of Sustainability in Integrated Policy and Practice, 2025)
ушбу параграфда Ўзбекистон Республикасида патрул-пост хизмати фаолиятининг ҳуқуқий мақоми ва асосий вазифалари илмий-ҳуқуқий таҳлил этилади. Миллий қонунчилик асослари, хорижий амалиётлар, ЕХҲТ ва БМТнинг халқаро стандартлари ҳамда маҳаллий ва хорижий ҳуқуқшунос олимларнинг илмий қарашлари асосида патрул-пост хизматининг институционал мақоми, ваколатлари, профилактикадаги роли ва фуқаролар билан ҳамкорлик мезонлари ўрганилади. Шунингдек, амалдаги ҳуқуқий тизимдаги муаммолар, функционал дублирлаш ҳолатлари ва норматив зиёнлар таҳлил қилинади ҳамда қонунчиликни такомиллаштириш юзасидан аниқ таклифлар илгари сурилади.