Ҳуқуқий Онг Ва Ҳуқуқий Маданиятни Ривожлантиришнинг Жамият Учун Аҳамияти - Авазбек ўғли, Замонбеков Умидбек (Journal of Sustainability in Integrated Policy and Practice, 2025)
Мазкур мақолада ҳуқуқий онг ва ҳуқуқий маданият тушунчалари, уларнинг жамиятдаги ўрни ва аҳамияти таҳлил қилинади. Шунингдек, мазкур қадриятларни юксалтиришнинг ижтимоий зарурлиги, фуқароларнинг ҳуқуқий билимини ошириш орқали ҳуқуқбузарликларнинг олдини олиш, қонун устуворлигини таъминлаш ва фаол фуқаролик жамиятини шакллантиришда тутган ўрни ёритиб берилади. Ҳуқуқий маданиятни ривожлантиришда таълим, оммавий ахборот воситалари, жамоатчилик ва давлат органларининг ҳамкорликдаги фаолияти муҳимлигини кўрсатади.