Ҳарбий-Дипломатик Ҳамкорлик: Назарий Асослари, Халқаро Тажриба Ва Ўзбекистон Қонунчилигидаги Ҳуқуқий Бўшлиқ - Бахтиярович, Арипов Ботир (Journal of Sustainability in Integrated Policy and Practice, 2025)
Мақолада ҳарбий-дипломатик ҳамкорлик тушунчасининг мазмун-моҳияти, амалга ошириш шакллари ва стратегик аҳамияти илмий таҳлил қилинган. Жаҳон амалиётидаги илғор тажрибалар, жумладан АҚШ, Буюк Британия, Франция, Германия ва Россия давлатларининг ҳуқуқий-амалий ёндашувлари асосида таҳлиллар берилган. Шунингдек, Ўзбекистонда амалдаги қонунчилик ҳужжатларида ҳарбий-дипломатик ҳамкорлик тушунчаси ва шаклларининг етарли даражада ёритилмагани, бунинг оқибатида юзага келаётган ҳуқуқий бўшлиқ ва уни бартараф этиш бўйича илмий таклифлар баён этилган.