Sevgi Va Bogʻliqlik Psixologiyasi. Oila Psixologiyasida Muhabbat Tushunchasi - Shavkatulloyevna, Ummatova Sitora; qizi, Jabborova Nazokat Jobir (Journal of Sustainability in Integrated Policy and Practice, 2025)
Inson qaysi yoshda boʻlmasin, u doimo mehr-mubbatga, sevgiga ehtiyoj sezadi. Shu ehtiyojni qondirishi uchun u tashqi ijtimoiy muhit bilan aloqada boʻladi. Ushbu maqolada sevgi, uning turlari, sevgining yosh xususiyatlari va belgilari haqida gapirib oʻtamiz. Psixologiyadagi sevgi borasidagi tushunchalar va shu orqali kelib chiqadigan rashk tushunchasi kabi holatlar yoritilgan.