Noqonuniy Miting, Yig‘Ilish Va Namoyishlar Jamoat Xavfsizligiga Tahdid Sifatida - Saydulla o‘g‘li, Narzullayev Otabek (Journal of Sustainability in Integrated Policy and Practice, 2025)
ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida jamoat xavfsizligini ta’minlash va ijtimoiy barqarorlikni saqlashga qaratilgan so‘nggi islohotlar tahlil qilingan bo‘lib, noqonuniy miting, yig‘ilish va namoyishlarning jamoat xavfsizligiga tahdid ekanligi yuzasidan bir qator amaliy misollar keltirilgan. Shuningdek, jamoat xavfsizligini ta’minlashda ishtirok etuvchi turli davlat organlari va fuqarolik jamiyati subyektlarining roli to‘g‘risida fikr yuritilgan hamda o‘rganilgan misollar orqali miting, yig‘ilish va namoyishlarning ijtimoiy va siyosiy muammolar oqibatida kelib chiqishi, shuningdek, bu kabi tadbirlarning xavfsizlik tizimiga ta’siri yoritib o‘tilgan. Shu bilan birga, ijtimoiy-siyosiy muammolarni hal etilishi noqonuniy miting, yig‘ilish va namoyishlar yuzaga kelishining oldini olish yuzasidan muhim omil ekanligi bo‘yicha xulosalar keltirilgan.