Конституцияси – Ўзбекистон Ўз Фуқароларини Бошқа Давлатга Ушлаб Бермаслигини Кафолатлайди - Ўғли, Муротқобилов Қаҳрамон Саттор (Journal of Sustainability in Integrated Policy and Practice, 2024)
Мақолада Ўзбекистон Республикаси Конституциясида мамлакат фуқароларининг ҳуқуқ ва эркинликларини ҳимоя қилиниши, инсон шахсий ҳаётининг дахлсизлиги кафолатланиши юзасидан долзарб масалалар, бугунги кундаги ҳолати, мавжуд муаммолар ва уларнинг ечими ёритилмоқда. Чет эл давлатида жиноят содир этган Ўзбекистон Республикаси фуқароларини ушлаб берилиши (экстрадиция қилиниши), Ўзбекистондан ташқарига мажбурий чиқариб юборилиши ёки бошқа давлатга бериб юборилиши билан боғлиқ ҳолатларда тўғри ҳуқуқий ёндашувни амалга ошириш мақсадида миллий қонунчилик нормалари, халқаро шартномалар, битимлар ва конвенциялар ўрганилиб, таҳлил қилинди.