Социальная Необходимость Профилактики Правонарушений В Махаллях На Основе Классификации По Криминогенной Ситуации - Саттор угли, Шарипов Жасур (Journal of Sustainability in Integrated Policy and Practice, 2025)
Maqolada маҳаллаларни криминоген вазият даражасига кўра таснифлаш асосида ҳуқуқбузарликларнинг профилактикасига бўлган ижтимоий эҳтиёж асослаб берилади. Жамоат хавфсизлигини таъминлашда маҳалла институтининг ўрни, хавф гуруҳига кирувчи ҳудудларни аниқлаш ва улар учун манзилли профилактик чораларни ишлаб чиқишнинг долзарблиги ёритилган. Шунингдек, маҳаллалардаги криминоген омилларни камайтиришга қаратилган комплекс ёндашув, ҳуқуқни муҳофаза қилувчи органлар, маҳаллий ўзини ўзи бошқариш тузилмалари ва аҳоли ўртасидаги самарали ҳамкорликнинг аҳамияти таҳлил қилинган.