Жиноят Иши Қўзғатиш Босқичида Прокурор Назоратининг Объекти Ва Предмети - ўғли, Олимжонов Ҳумоюн Жахонгир (Journal of Sustainability in Integrated Policy and Practice, 2025)
Мазкур мақолада Жиноят иши қўзғатиш босқичида прокурор назоратининг объекти ва предметига оид масалалар таҳлил қилинган. Шунингдек, жиноят процессига жалб қилинган фуқароларнинг ҳуқуқ ва эркинликлари бузилиши фактларини аниқлашга, яъни терговга қадар, суриштирув, тергов органлари ва суд босқичидан кейинги ижро босқичларида қонунга аниқ ва бир хилда риоя этилиши ва қонунийликни таъминлаш устидан назорат кабилар кўриб чиқилган.