Siyosiy Ongning Mohiyati Va Uni Siyosatshunoslikda O‘Rganishning Nazariy Asoslari - Eshbekov, Bahodir (Journal of Sustainability in Integrated Policy and Practice, 2025)
Ushbu maqolada siyosiy ong tushunchasining mohiyati, shakllanish omillari hamda uni siyosatshunoslik fanida o‘rganishning nazariy va metodologik asoslari tahlil qilinadi. Siyosiy ongning individual va ommaviy darajadagi ifodalari, uning siyosiy madaniyat, siyosiy ishtirok va fuqarolik faolligi bilan o‘zaro bog‘liqligi ilmiy nuqtai nazardan yoritilgan.