EVTANAZIYA: HUQUQIY, AXLOQIY VA IJTIMOIY JIHATLAR - Ravshanbek Kurbanov Raimjonovich; Mamirjonov Muhammadrizo Umidjon o'g'li (Journal of Sustainability in Integrated Policy and Practice, 2025)
Mazkur maqola zamonaviy,huquqiy va axloqiy munozaralardan biri bo'lgan evtanaziyaning tahliliga bag'ishlanadi. Evtanaziya (grekcha: yaxshi-baxtli, azobsiz oʻlim demakdir) – turli harakatlar yoki uskunalar bilan bemorning hayotini sunʼiy yoʻl bilan ushlab turgan qurilmalar ishini toʻxtatish orqali bemorning oʻz oʻlimini tezlatish haqidagi iltimosini qanoatlantirishsanaladi. Koʻp hollarda evtanaziya bemorning iltimosiga koʻra amalga oshiriladi. Agar bemor ogʻir ahvolda boʻlsa uning yaqin qarindoshlari qaror chiqarishi mumkin. Ushbu maqola orqali jamiyatning inson huquqlariga oid bilimlarini kengaytirish maqsad qilib olingan.