Davlat-Xususiy Sheriklik Asosida Jamoat Xavfsizligi Ta’minlanishining Huquqiy Asoslarini Rivojlantirish Yo‘Llari - Abdug‘aniyevich, Saidov Sharofidddin (Journal of Sustainability in Integrated Policy and Practice, 2024)
Mazkur maqolada davlat-xususiy sheriklik asosida jamoat xavfsizligini ta’minlashning huquqiy asoslarini rivojlantirish yo‘llari tahlil qilingan. Jamoat xavfsizligini ta’minlashda davlat va xususiy sektor o‘rtasidagi hamkorlikning ahamiyati, huquqiy tartibga solish mexanizmlari, mavjud qonunchilikni takomillashtirish zarurati va innovatsion texnologiyalardan foydalanish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, xorijiy davlatlar tajribasini o‘rganish asosida O‘zbekistonda davlat-xususiy sheriklik mexanizmlarini yanada takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.