Davlat-Xususiy Sheriklik Asosida Jamoat Xavfsizligini Ta’minlashda Horijiy Davlatlar Tajribasi - Abdug‘aniyevich, Saidov Sharofidddin (Journal of Sustainability in Integrated Policy and Practice, 2024)
Maqolada jamoat xavfsizligini ta’minlashda davlat-xususiy sheriklik (DXSh) asosida xorijiy davlatlar tajribasi o‘rganilgan. Xususan, AQSh, Buyuk Britaniya, Germaniya, Yaponiya va Singapur kabi mamlakatlarda davlat va xususiy sektor o‘rtasidagi samarali hamkorlik modellari va misollari tahlil qilingan. Jamoat xavfsizligi sohasida DXSh loyihalarini muvaffaqiyatli amalga oshirishga xizmat qiluvchi asosiy omillar, jumladan, huquqiy bazaning shakllanishi, moliyalashtirish mexanizmlari, xususiy sektor ishtirokini ta’minlash va innovatsion texnologiyalarni qo‘llash masalalari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, O‘zbekiston sharoitida xorijiy tajribani qo‘llash yuzasidan tavsiyalar berilgan.