YURAK-QON TOMIR TIZIMI. YURAK –QON TOMIR TIZIMINING FUNKSIONAL, TOPOGRAFIK VA KLINIK ANATOMIYASI, YOSHGA OID O‘ZGARISHLARI - Ilxomovna, Abdusamatova Iroda; qizi, Iroda G’ayratova Dilshod (Journal of Science in Medicine and Life, 2024)
Bu annotatsiya, yurak-qon tomir tizimining anatomik va fiziologik funksiyalarini, topografik tuzilishini va klinik ko‘rsatkichlarini ta'riflaydi. Bu tizimning o‘ziga xos anatomik xususiyatlari va yoshga bog‘liq o‘zgarishlari yorliqlanadi. Mavzu, yurak va qon tomirlarining birlashgan tizimi haqida ilmiy ma'lumotlarni tahlil etadi va ularning shifoxonada va amaliyotda qo‘llanilishi bilan bog‘liq muammolarni ochadi. Annotatsiya, yurak-qon tomir tiziminin o‘zida mo‘ljallangan tadqiqotlarga asoslanadi va bu sohadagi ilmiy fikrlarni muallifning qisqacha ta'riflashini ta'minlaydi.