GLOBALLASHUV VA MILLIY MADANIYAT TENDENTSIYALARI - L.Yu., Maxmudov (Journal of Science in Medicine and Life, 2023)
Bugun millatning bo‘yi bastiga va unga nisbatan fikrlarni il-gari surishdan oldin sobiq sovet davrida e’lon qilingan ilmiy adabiyotlarda (ular mafkuraviy manfaatlar nuqtai nazardan bo‘li-shidan qat’iy nazar) mavjud bo‘lgan ayrim ijobiy fikrlarni xisobga olmay turib, globallashuv sharoitida milliy rivojlanish borasida yuzaga kelayotgan muammolar, millatlararo munosabatlar-da yuzaga kelgan yangi tendensiyalarni anglashga urinish samara ber-maydi. Chunki har qanday yangi g‘oyalar xam qanday bo‘lmasin mavjud-larini taxlil qilishni va o‘rganishni taqozo qiladi. Zero, ular masalaga yangi qarashlar uchun solishtirishlar imkonini beradi.