Bolalarda Qandli Diabet Fonida Rivojlangan O’tkir Yiringli O’rta Otitda Immun Tizimi Ko’rsatkichlarini O’rganish - Kamolovich, Qurbonov Mirvoxid (Journal of Science in Medicine and Life, 2024)
Dunyo bo’yicha bolalarda qandli diabet fonida rivojlanadigan o’tkir o’rta otitlarni tashxislash va davolash otorinolaringologiyaning dolzarb muammolaridan biri bo’lib, barcha mutaxassislarning diqqat markazida bo’lib kelmoqda. Jahon ilmining yutuqlariga qaramay, bolalarda ushbu patologiyani davolash va oldini olish zamonaviy tibbiyotning hal qilinmagan muammolardan biri bo’lib qolmoqda.