2022–2026-Yillar Uchun Yangi O‘Zbekiston Taraqqiyot Strategiyasida Belgilangan Sog‘Liqni Saqlash Tizimini Modernizatsiya Qilish, Profilaktika Ishlarini Kuchaytirish Va Ijtimoiy Tibbiyot Xizmatlarini Rivojlantirish Doirasida Bolalarda Og‘Iz Bo‘Shlig‘I Infe - D. G, Sattorova; A. R, Ashurov; A. Sh, Abdumajitov (Journal of Science in Medicine and Life, 2025)
2022–2026-yillar uchun Yangi O‘zbekiston Taraqqiyot Strategiyasi mamlakatimizning yaqin besh yil ichida ijtimoiy-iqtisodiy va sog‘liqni saqlash sohasini kompleks rivojlantirishga qaratilgan asosiy strategik hujjatdir. Ushbu strategiya doirasida aholining hayot sifati, ta’lim, sog‘liqni saqlash,ona va bolalar muhofazasi kabi asosiy ijtimoiy vazifalar eng ustuvor yo‘nalishlar sifatida belgilangan.