Bepushtlikning Yoshga Oid Va Ijtimoiy-Iqtisodiy Aspektlari - Z. A, Sayfutdinova; E. O, Isamatova; Sh.D, Azimov; D.B, Axmedova (Journal of Science in Medicine and Life, 2025)
Ushbu tadqiqot reproduktiv salomatlikka ta’sir qiluvchi omillarni, ayniqsa yosh, ijtimoiy-iqtisodiy holat va ish sharoitlarining beimzorlikka olib keluvchi rollarini tadqiq etadi. Tadqiqotning maqsadi beimzorlikning sabablari va ularni kamaytirish uchun samarali profilaktika strategiyalarini ishlab chiqish uchun zarur bo‘lgan ma’lumotlarni taqdim etishdir. Har xil yoshdagi va ijtimoiy toifalardagi ayollar va erkaklar orasida beimzorlik holatlari ko‘rsatkichlari o‘rganilib, ularning reproduktiv salomatligiga ta’sir etuvchi ijtimoiy va biologik omillar va ish sharoitlari aniqlangan. Tadqiqot hujjatlarida reproduktiv sog‘liqni yaxshilashga qaratilgan tavsiyalar ham ko‘rib chiqilgan.