Yurak-Qon Tomir Tizimi Kasalliklari: Bemorlarni Subyektiv Tekshirish Va Epidemiologiyasi - Baxtiyorovna, O’tkirova Durdona (Journal of Science in Medicine and Life, 2025)
Ushbu maqolada yurak-qon tomir tizimi kasalliklari zamonaviy tibbiyotning eng muhim va dolzarb muammolaridan biri sifatida o‘rganiladi. Maqolada ushbu kasalliklarning asosiy turlari, ularning klinik ko‘rinishlari, bemorlarni subyektiv tekshirish bosqichlari va epidemiologik holati tahlil qilinadi. O‘zbekiston va jahondagi statistik ma’lumotlar asosida yurak-qon tomir kasalliklarining tarqalish darajasi yoritiladi. Shuningdek, maqolada sog‘lom turmush tarzi, erta tashxis va profilaktik choralar yurak salomatligini saqlashda qanchalik muhim ekani alohida ta’kidlanadi.