Tibbiyotda Ultratovush Texnologiyasida Sun'iy Intellektdan Foydalanish Bosqichlari - qizi, Mirzakulova Gulbahor Abdusodiq; o‘g‘li, Ismoiljonov Yodgorbek Komiljon (Journal of Science in Medicine and Life, 2025)
Ushbu maqolada tibbiyotda ultratovush texnologiyalarida sun’iy intellekt (SI) dan foydalanish bosqichlari ko‘rib chiqiladi. SI ultratovush diagnostikasida tasvirlarni qayta ishlash, avtomatlashtirish va aniq tashxis qo‘yishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada sun’iy intellekt yordamida ultratovush tekshiruvlarining aniqligi va samaradorligi oshirilishi, shuningdek, ularning amaliy qo‘llanilishi haqida batafsil ma’lumot beriladi. Hozirgi vaqtda tibbiyot sohasida sun’iy intellekt (SI) texnologiyalaridan foydalanish tez rivojlanmoqda.