Она Қорнида Хомила Йўлдошида (Плацента) Учрайдиган Касалликлар, Хавф Омиллари Ва Уларнинг Профилактикаси - Ертугановна, Ўсарбоева Нурхон; Абдусаломович, Болтаев Нодиржон (Journal of Science in Medicine and Life, 2025)
Она қорнидаги хомила ҳозирги тиббиётда мураккаб ва долзарб муаммолардан биридир. Хомила, анъанавий тараққиёт жараёнида, турли ҳужайра ва органик тизимлардан ташкил топган ҳолда ривожланиб, унинг ота-оналарининг генетик меросини олади. Бу жараёнда қўлланиладиган тиббий ёрдам ва профилактика чоралари хомила ривожланишининг барқарорлигига ва фарзанднинг келажагига катта таъсир кўрсатади.