Бўлмачалар Фибрилляциясида Антиагрегантларни Қўллашнинг Хусусиятлари - Н. Х., Мавлонов (Journal of Science in Medicine and Life, 2024)
Мақолада бўлмачалар фибрилляцияси ва юрак ишемик касаллиги бўлган тери орқали коронар аралашувлар бажариладиган оғир тоифали беморларда антитромботик давонинг етакчи клиник тавсияларининг шарҳи келтирилган. Асосан иккита эксперт жамиятининг тавсияларининг ўхшаш ва фарқли томонлари солиштирилган, шунингдек бугунги кунда долзарб бўлган антитромботик давонинг мавжуд далилларга асосланган ҳолда келтирилган. Икки компонентли ва уч компонентли давонинг хусусиятлари тавсифланган.