Retsidiv Ventral Churralar Patogenezi - Xaitov A. A.; Mustafakulov I. B. (Journal of Science in Medicine and Life, 2024)
Birlamchi gernioplastikadan keyin takroriy churra paydo bo'lishining sabablari har xil. Ular reparativ jarayonlarning buzilishi va tananing umumiy nospetsifik reaktivligining pasayishi bilan bog'liq bo'lgan umumiy moyillik qiluvchi omillarga bo'linadi; qorin devorini zaiflashtiradigan va qorin bo'shlig'i bosimiga ta'sir qiluvchi omillarni ishlab chiqaruvchi; operatsiya bilan bog'liq mahalliy omillar; va yara asoratlaridan kelib chiqqan bilvosita omillar (3,10,18,23).