Homilador Ayollarda Siydik Yo'llari Infektsiyalari - Atoyeva Munisxon Nabiyevna (Journal of Science in Medicine and Life, 2024)
Homiladorlik davrida siydik yo'llarining infektsiyasi (UTI) - siydik pufagi, siydik yo'llari, piyelokalitik tizim va buyrak parenximasi (asosan interstitsial to'qimalar) bir vaqtning o'zida yoki ketma-ket shikastlanishi bilan tavsiflangan o'tkir nospetsifik yuqumli va yallig'lanish jarayoni.