Adenoid Gipertrofiyasi Bolalarning Ultratovush Diagnostika Usuli Tahlili - Alimova Nigina Pulatovna (Journal of Science in Medicine and Life, 2023)
Ultratovush bo'yin sohasida joylashgan organlarning kasalliklarini aniqlashda eng qulay usullardan biri bo'lsa-da, uning amaliyotda qo'llanilishi hali keng tarqalmagan. Bu usulning boshqa diagnostika usullariga nisbatan bir qator muhim afzalliklari mavjud, masalan, yuqori aniqlik va aniqlik, organlarda hatto kichik o'zgarishlarni ham aniqlash qobiliyati, tadqiqotning invaziv emasligi, og'riqsizlik, dori-darmonlarni qo'llashning hojati yo'qligi, ionlashtiruvchi nurlanishning yengilligi va yo'qligi.