ИМКОНИЯТИ ЧЕКЛАНГАН БОЛАЛАРДА СУРИНКАЛИ ТАРҚОҚ ПАРОДОНТИТЛАРДА ОҒИЗ БЎШЛИҒИ ГИГИЕНАСИ САМАРАДОРЛИГИНИ БАҲОЛАШ - Эронов Ёқуб Қуватович (Journal of Science in Medicine and Life, 2024)
. Болалар ёшида профессионал гигиена – тиш юзасидан милк усти ва ости тиш ажралмаларини механик тозалаш йўли билан тишлар кариеси ва пародонтда яллиғланиш касалликлари ривожланишини бартараф қилувчи ва олдини олувчи чоралар комплекси. Оғиз бўшлиғининг профессионал гигиенаси бир нечта босқичларни ўз ичига олади: беморни стоматологик касалликларнинг олдини олишга рағбатлантириш ва уни оғиз бўшлиғида индивидуал гигиенага ўргатиш; милк усти ва ости тиш ажралмаларини олиш; тиш юзасининг силлиқланиши; тиш карашининг тўпланишига олиб келувчи омилларни бартараф қилиш. Тиш усти ажралмаларини тозалаш самарадорлиги мос келувчи гигиена индекслари ёрдамида назорат қилинади.