Shizofreniya Bilan Og'rigan Bemorlarning Klinik Kechishi Va Davolash Xususiyatlari - To’lqinovich, Tilavov Ma’ruf (Journal of Science in Medicine and Life, 2024)
Shizofreniya og'ir ruhiy kasallik bo'lib, u juda ko'p g'ayrioddiy xatti-harakatlar bilan tavsiflanadi: ovozlarni eshitish (gallyutsinatsiyalar) va buzilgan yoki noto'g'ri idrok etish, ko'pincha g'alati e'tiqodlar. Ular haqiqat va xayoliy hodisalarni ajrata olmaydilar. Bu g'ayrioddiy tajribalar odamga haqiqiy ko'rinadi, boshqalar esa odamni o'z dunyosida yo'qolgan deb hisoblashadi.