Chuqur Tishlov Anomaliyasi Bor 13-16 Yoshli Bolalarda Tish Qatorlarini Antropometrik Diagnostika Usullarini Tahlili - Ismatovich, Durdiyev Jonibek (Journal of Science in Medicine and Life, 2023)
Eng jadal rivojlanayotgan stomatologiya sohalaridan biri bo'lgan zamonaviy ortodontiya va bolalar stomatologiyasi bilan chambarchas bog'liqligini yo'qotmagan holda mustaqil ilmiy fan sifatida paydo bo'ldi. Morfologiya va stomatologiyada dolzarb va talabga ega bo'lgan gips modellarini o'rganishning antropometrik usullari tish – jag’ tizimni kompleks tekshirishning asosiy bosqichlaridan biridir. Tish – jag’ tizimning anomaliyasi bo'lsa, antropometrik diagnostika usullari morfologik anomaliyalarning turlarini va darajasini aniqlashga, tashxisni asoslashga va bemorni keyingi davolashning optimal rejalashtirishga imkon beradi.