БАЧАДОНДАН ТАШҚАРИ ҲОМИЛАДОРЛИКНИНГ ПРОФИЛАКТИКАСИ ВА ЭРТА ДИАГНОСТИКАСИ - Амонова Мадина Фуркатовна , Сатторова Матлюба Акбар кизи (Journal of Science in Medicine and Life, 2024)
Бугунги кунда ҳомиладорлик муаммоси гинекологияда жиддий муаммолардан бири бӯлиб қолмоқда. Ушбу патология ҳомиладорликнинг умумий сонининг 2 4% да аниқланади ва унинг частотаси тобора ортиб бормоқда. Муаммонинг долзарблиги бачадондан ташқари хомиладорлик дунёда оналар ӯлимининг сабабларидан бири бӯлиб қолмоқда. Бундан ташқари бачадондан ташқари хомиладорликдан сӯнг, аёлларнинг 60-80 фоизида бепуштлик, 20-30 фоизида эса такрорий бачадондан ташқари хомиладорлик ривожланади