Homiladorlik Davrida To’g’ri Ovqatlanish Tamoyillari - qizi, Shojalilova Dilbar Nodir (Journal of Science in Medicine and Life, 2026)
Ushbu maqolada homiladorlik davrida to‘g‘ri ovqatlanishning fiziologik, psixologik va biokimyoviy jihatlari yoritiladi. Ayolning homiladorlik paytidagi ovqatlanish tartibi nafaqat o‘z salomatligi, balki tug‘ilajak farzandining normal rivojlanishi uchun ham hal qiluvchi ahamiyatga ega. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, balanslangan va mikroelementlarga boy ovqatlanish kamqonlik, homilani noto‘g‘ri rivojlanishi, va tug‘ruq asoratlarining oldini olishda muhim omil hisoblanadi. Maqolada homiladorlikning har bir trimesteriga xos ovqatlanish tamoyillari, tavsiya etilgan oziq-ovqatlar va ratsionni rejalashtirish bo‘yicha ilmiy asoslangan yondashuvlar bayon etiladi.