Болаларда Ва Ўсмирларда Темир Танқислиги Камқонлиги - Кудратова Гулсара Нажмитдиновна (Journal of Science in Medicine and Life, 2025)
Мақолада темир танқислиги камқонлиги (ТТА) касаллигини этиологияси, патогенези ва клиник белгилари, болаларда ва ўсмирларда ташҳис қуйиш принциплари ва даволаш ҳақида маълумот берилган. Кўп қўлланиладтган темир препаратларири энтерал йўл билан юбориш, ва мушак орасига ,вена ичиша юбориш, уларни устунлиги, камчиликлари ва даволаши эффективлигини назорат принциплари урганилди. Профилактикани ҳар хил турлари кўрсатилган: фортификация, қалтис гуруҳларда темир танқислиги камқонлигини ривожланишида (саплиментация) бирламчи ва иккиламчи профилатика.