Surunkali Glomerulonefrit Membranoz Nefropatiya Turini Aniqlashda Anti-Pla2r Antitanasini Aniqlash Va Uning Klinik Ahamiyati - Chutbayevna, Kurbanova Zumrad; Abdujalilovna, Tojiboyeva Dildora; Abdurashidovna, Sayfutdinova Zuhra (Journal of Science in Medicine and Life, 2025)
Surunkali glomerulonefrit — bu kam uchraydigan, ammo og‘ir kechadigan va ko‘pincha kasallanish hamda o‘lim holatlariga sabab bo‘ladigan buyrak kasalliklaridan biridir. Membranoz nefropatiya esa har qanday yoshda uchrashi mumkin bo‘lgan glomerulyar kasallik bo‘lib, kattalar orasida nefrotik sindromning eng keng tarqalgan sababi hisoblanadi. Ushbu kasallikka chalingan bemorlarda buyrak podositlaridagi transmembrana retseptori — A2 fosfolipazaga (PLA2R) qarshi antitanalar (anti-PLA2R) mavjudligi tekshiriladi.