БОЛАЛАРДА СУРУНКАЛИ ТОНЗИЛЛИТНИНГ ЭТИОЛОГИЯСИ ВА ПАТОГЕНЕЗИ ҲАҚИДА ЗАМОНАВИЙ ҚАРАШЛАР - Нишанбаева Фируза Муродовна (Journal of Science in Medicine and Life, 2023)
Бутун дунё олимларининг таъкидлашича, сурункали тонзиллит касаллиги аҳоли орасида тарқалганлиги ҳамда нафақат оториноларинголог, балки умумий амалиёт шифокорига мурожаатлар сони бўйича ЛОР аъзоларининг патология тузилмасида етакчи ўринлардан бирини эгаллайди. Хорижий ва маҳаллий муаллифларнинг маълумотларига кўра, аҳоли ўртасида сурункали тонзиллитнинг тарқалганлиги катталарда 5-6%дан 37%га қадарни, болаларда эса 15%дан 63% га қадарни ташкил этади.