Yiringli Jarohatlarni Davolashda Zamonaviy Yondashuvlar: Davolash Taktikalari Va Yangicha Yechimlar (Umumiy Maqola) - Yusufjanovich, Ergashev Ulugbek; o‘g‘li, Abdusalomov Bexzod Alisher (Journal of Science in Medicine and Life, 2025)
Jarrohlik yo‘nalishidagi shifoxonalar tarkibida teri va yumshoq to‘qimalarning yiringli yara kasalliklari chastotasi 30-35% gacha yetadi. Bundan tashqari, rejali operatsiyalardan keyin yaralarning yiringlashi 2-5% holatlarda kuzatiladi. Ambulatoriya tizimida jarohat nuqsonlari bo‘yicha murojat qiluvchilarning soni 35-60% ni tashkil etadi (Morozov A.M. 2021; Katorkin S.E. 2019; Gidirim G.P. 2018).