Saraton Rivojlanishida Makrofaglarning Roli: M1 Va M2 Turlari Hamda Ularning O‘Sma Mikromuhitiga Ta’siri - Jurayevna, Ulug‘bekova Gulruxan (Journal of Science in Medicine and Life, 2025)
Mazkur maqolada saraton rivojlanishida ishtirok etuvchi immun hujayralar, xususan makrofaglarning M1 va M2 turlarining funksiyasi, fenotipi va o‘sma mikromuhitiga ko‘rsatadigan ta’siri tahlil qilingan. M1 makrofaglar yallig‘lanishga olib keluvchi va o‘smani bostiruvchi, M2 makrofaglar esa immunosupressiv va o‘smani qo‘llab-quvvatlovchi xususiyatlarga ega. Ularning nisbatini o‘zgartirish orqali saraton terapiyasining samaradorligini oshirish mumkinligi ko‘rsatib o‘tilgan.