Funksional Diagnostika Bo‘Limida Sun’iy Intellektdan Foydalanishning Foydalari Va Kamchiliklarini Tahlil Qilish - qizi, Mirzakulova Gulbahor Abdusodiq; o‘g‘li, Yodgorbek Ismoiljonov Komiljon (Journal of Science in Medicine and Life, 2025)
Ushbu maqolada funksional diagnostika bo‘limida sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining qo‘llanilishining afzalliklari va kamchiliklari tahlil qilinadi. Maqolada SI ning nazariy, amaliy, iqtisodiy va tahliliy jihatlari yoritilib, uning diagnostika jarayonidagi o‘rni va samaradorligi baholanadi. SI texnologiyalari tibbiy ko‘riklarni avtomatlashtirish, tashxis qo‘yish jarayonini tezlashtirish va inson xatolarini kamaytirishga yordam beradi. Shu bilan birga, uning joriy etilishida iqtisodiy xarajatlar, ma’lumotlar xavfsizligi va etik muammolar mavjudligi ko‘rsatib o‘tiladi.