Ginekologiya Bo‘Limida Sun’iy Intellektdan Foydalanish: Foyda Va Zararlar Tahlili - Umidbek qizi, Ibaydullayeva Gulbahor; Abdumuxtarovich, Gulamov Shuxrat (Journal of Science in Medicine and Life, 2025)
Ushbu maqolada ginekologiya sohasida sun’iy intellekt (SI) texnologiyalaridan foydalanishning afzalliklari va kamchiliklari tahlil qilinadi. SI tibbiy diagnostika, kasalliklarni oldindan bashorat qilish, jarrohlik amaliyotlari va tibbiy maslahat berish jarayonlarini samarali tashkil etishda muhim rol o‘ynaydi. Shu bilan birga, SI texnologiyalaridan foydalanish bilan bog‘liq xavflar va muammolar ham mavjud. Tadqiqot natijalari SI ginekologiya sohasida qanday o‘zgarishlarga olib kelishi mumkinligini ko‘rsatadi.