Электрокардиографик Сигналларга Рақамли Ишлов Бериш Усули, Алгоритми Ва Амалий Дастурий Мажмуасини Ишлаб Чиқиш - Бердиевна, Абдуллаева Санобар; Улуғбек қизи, Қодирова Гўзал; Рашид қизи, Ботирова Гулиза (Journal of Science in Medicine and Life, 2025)
Жаҳон соғлиқни сақлаш ташкилоти маълумотларига кўра, «юрак ҳуружи, юрак-қон томир касалликларидан миллионлаб инсонлар вафот этади. Агарда ўз вақтида ташхис қўйилса, юрак ҳуружлари ва қон томир касалликлари натижасидаги бевақт содир бўлган ўлим ҳолатини олдини олиш мумкин буларди. Юрак ҳуружлари ва қон томир касалликлари натижасидаги бевакт улимнинг олдини олишнинг самарали усули бу электрокардиографик сигналларга рақамли ишлов бериш алгоритмларини қўллаб тезкор ва сифатли ташхис қўйишдир. Ушбу мақолада электрокардиографик сигналларга рақамли ишлов бериш усули, алгоритми ва амалий дастурий мажмуасини ишлаб чиқиш масалалари ёритилган.