Og’rizsiz Miokard Ishemiyasi - Abbosovna, Baxramova Azima (Journal of Science in Medicine and Life, 2024)
Hozirgi vaqtda mahalliy va xorijiy kardiologlarning ko'plab klinik tadqiqotlarida og’riqsiz miyokard ishemiyasi (SMI) mavjudligi bemorlarning prognozini sezilarli darajada yomonlashtirishi aniq ko'rsatilgan. koroner yurak kasalligi (CHD). BMI bo'lgan bemorlar yuqori xavf guruhini ifodalaydi ishemiya epizodlari bo'lmagan bemorlarga nisbatan yurak-qon tomir asoratlari rivojlanishi; ut. A.I. Martynov va boshqalar (1995) BIM bilan kasallangan bemorlarda to'satdan o'lim xavfi 5-6 marta oshadi. miyokard infarkti va surunkali yurak etishmovchiligining rivojlanishi - 1,5 marta, tez-tez uchraydi revaskulyarizatsiya va / yoki takroriy jarrohlik zarurati. Bir qator tadqiqotchilar "ogriqsiz ishemiya" ishemiyani yomon prognostik belgi deb hisoblashadi, chunki uning mavjudligi beqaror angina, miokard infarkti va to'satdan o'lim xavfi ortishi bilan bog'liq. "Og’riqsiz" ishemiya yurak mintaqasida hech qanday noqulaylik sifatida o'zini namoyon qilmagani uchun uning ahamiyati ko'pincha kam baholanadi. baholanadi.