Kavrak O’simligini Foydali Xususiyatlari - Ikrom, Mamadoliyev; Asalxon, Karimova (Journal of Science in Medicine and Life, 2024)
Ushbu maqola Respublikamiz hududida o’tgan asrda iqlimlashtirilgan, dorivorlik va oziq-ovqat ahamiyatiga ega kovrak va sassiq kovrak turlarini, kelib chiqish xususiyatlari, geografik tarqalishi va bioekologiyasini o’rganishga bag’ishlangan tadqiqot natijalaridan biridir. Bu o’simlikning ildizi guli poyasi va meva tanasi shifobaxsh xususiyatiga ega. Uning shirasi tarkibidagi modda yuqori fiziologik faoliyatga ega moddalar mavjud.