Embrional Davrda Gemopoez Va Unda Jigar Va Taloqning Roli - Rustam qizi, O’skanboyeva Sevinch; Dilmurodovna, Tog’aydullayeva Dildora (Journal of Science in Medicine and Life, 2024)
Taloqda immunitet hujayralari shakllanadi. To’liqroq aytganda: bu jarayon qon yaratuvchi ildiz hujayradan gemotopoetik progenitor hujayralar orqali maxsus qon hujayralarigacha bo’lgan qon hujayralarning shakllanishi o’sishi, yetukligi va ixtisoslashuvini anglatadi. Bu jarayon suyak iligi mikromuhitining bir necha elementlari masalan: o’sish omillari, transkripsiya omillari va sitokinlar tomonidan qattiq tartibga solinadi. embrion va xomilalik rivojlanish jarayonida gematopoez turli organlarda sodir bo’ladi. Bularga: sarig’lik qopchasi, aorta -gonad mezanefroz mintaqasi, limfa tugunlari va homila jigari, homila yoki embrion talog’i.