Сколиозда Болалар Жисмоний Ривожланишида Антропометрик Кўрсаткичларининг Ўзига Хослиги - Музаффаровна, Камалова Шахноза (Journal of Science in Medicine and Life, 2023)
Ушбу мақолада сколиоз билан касалланган болаларнинг физиологик ўсиш кўрсаткичлари ва турли тана қисмларида бўлган ўзгаришлар, ҳамда уларнинг соғлом болалар билан қиёсий таҳлили келтирилган. Сколиоз нафақат умуртқа поғонасининг қийшайиши билан кузатилади, балки бунда ички аъзоларда, нерв системасида ва тананинг бошқа қисмларида ҳам ассиметрик ўзгаришлар юзага келади.