Jizzax Vohasi Aholisining Etnik Tarkibi Va Madaniyatining Manbashunosligi - Suvonkulov, Muzaffar (Journal of Research in Innovative Teaching and Inclusive Learning, 2023)
Maqolada o‘zining go‘zal va betakror tabiiy-geografik joylashuviga ega bo‘lgan, aholisining etnik tarkibi va madaniyati bilan ajralib turuvchi, tarixiy jarayonlarda mustahkam o‘rin tutgan, qadimiy Jizzax vohasining XIX asr oxiri –XX asr boshlaridagi tarixi haqidagi manbalar tahlil qilinga. Shuningdek, mustaqillik yillarida chop etilgan manbalar haqida qisqa mulohazalar yuritilgan.