Ички Ишлар Органлари – Халқчил Ва Аҳолининг Ишончли Ҳимоя Қилинишини Кафолатловчи Тузилма - Раджапова Лола Нураддиновна (Journal of Research in Innovative Teaching and Inclusive Learning, 2023)
Мамлакатнинг тараққиёти ва барқарор ривожланиши кўп жиҳатдан аҳолининг сиёсий ҳокимиятга ишончи, жамият ҳаётида ижтимоий адолат тамойилларининг амал қилиш даражасига боғлиқ. Шу боис, сўнгги йилларда юртимизда мутлақо янгича тизим яратилиши натижасида сиёсий ҳокимиятнинг халққа яқинлашуви кузатилиб, аҳолининг ижтимоий ва сиёсий фаоллиги ошди. Давлатимиз раҳбари томонидан илгари сурилаётган “Халқ давлат органларига эмас, давлат органлари халққа хизмат қилиши керак” деган ҳаётий тамойил тобора ижтимоий воқеликка айланиб бормоқда.