Konstruktorli O`Yinlar O`Yinlar Orqali Maktabgacha Yoshdagi Bolalarda Mantiq Va Muamoli Vaziyatda Fikrlash Ko`Nikmalarini Rivojlantirish - Pokiza, Ashurova (Journal of Research in Innovative Teaching and Inclusive Learning, 2026)
Maktabgacha ta`lim bolaning intel ektual va shaxsiy rivojlanishida eng muhim davrlardan biridir.Bu yosh davrda bola atrof muhitni o`rganadi, narsalar va hodisalar o`rtasidagi bog`lanishlarni tushunishga urinadi, mustaqil qaror rabul qilishga qiziqadi.Shu bois tarbiyachilar va ota-onalar bolalarda mantiqiy fikirlashni shakllantirish uchun maxsus vositalardan biri bu-konstuktorli o`yinlardir.