Maktabgacha Yoshdagi Bolalarda Ta’limiy Vositalar Asosida Mantiqiy-Matematik Fikrlashni Shakllantirish Metodikasi - Tuxta qizi, Amanqulova Xilolabonu (Journal of Research in Innovative Teaching and Inclusive Learning, 2026)
Maktabgacha yoshdagi bolalarda mantiqiy-matematik fikrlashni shakllantirish jarayonida ta’limiy vositalardan samarali foydalanish muhim metodik yondashuv hisoblanadi. Tadqiqotda didaktik oyinlar, vizual materiallar, konstruktorlar va interaktiv texnologiyalar asosida bolalarning tahlil qilish, solishtirish, guruhlash, umumlashtirish, muammoli vaziyatlarni yechish kabi fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish mexanizmlari yoritilgan. Ta’limiy vositalarni maqsadga yo‘naltirilgan holda qo‘llash orqali bolalarda matematik tushunchalarni chuqurroq anglash, tafakkurni faollashtirish va mustaqil qaror qabul qilish qobiliyatini shakllantirish imkoniyatlari asoslab berilgan