O’ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA AGRO TURIZM INFRATUZILMASINI RIVOJLANTIRISHDA XORIJ TAJRIBASI - Bobojonova Madina Jumaniyoz qizi (Journal of Research in Innovative Teaching and Inclusive Learning, 2023)
Bugungi kunda turizm sanoati dunyodagi eng katta sanoat turlaridan biri hisoblanadi. Statistikadan ma’lumki, hozirda dunyo bo‘ylab har yili bir yarim milliarddan ortiq kishi sayohat qilib, ushbu sohaning pul aylanmasini 1 trillion dollardan oshib ketganini guvohi bo’lyapmiz. Turizmdan keladigan daromad dunyodagi ayrim davlatlarning yalpi ichki mahsulotida 50-60 foizni tashkil qiladi. Ushbu maqolada agro turizmning iqtisodiy rivojlanishdagi ahamiyati va mamlakatimizda agro turizm sohasini rivojlantirish bo‘yicha amalga oshirilayotgan ishlar tahlil etilib, rivojlangan xorijiy davlatlarning ilmiy tahlillari shu bilan birga ilg‘or tajribasi asosida yurtimizda agro turizmni rivojlantirish bo‘yicha xulosa va takliflar keltirilgan.