O’quvchilarni Bilishga Bo’lgan Qiziqishlarini Oshirishda Shaxsga Yo’naltirilgan Yondashuvlar - Bahora, Shamsiddinova (Journal of Research in Innovative Teaching and Inclusive Learning, 2026)
Maqolada shaxsga yo‘naltirilgan ta’limning o‘quvchilarning bilimga bo‘lgan qiziqishi va faolligini oshirishdagi roli O‘zbekiston ta’lim tizimi kontekstida ko‘rib chiqiladi. Individual xususiyatlar, qiziqishlar va o‘rganish tezligini hisobga olgan holda ta’lim jarayonini tashkil etish motivatsiya, mustaqil fikrlash va ta’lim samaradorligini oshirishning muhim omili sifatida baholanadi. O‘zbek olimlarining tadqiqotlari asosida shaxsga yo‘naltirilgan yondashuvning afzalliklari va qo‘llash mexanizmlari tahlil etiladi.