МАРКАЗИЙ БАНК ТЎЛОВ БАЛАНСИНИ ТАРТИБГА СОЛИШДА ДЕВАЛЬВАЦИЯДАН ФОЙДАЛАНИШ ВА УНИНГ ТАЪСИР МЕХАНИЗМЛАРИ - М.Одилов; Д.Ергашева; О.Н.Хаитов (Journal of Research in Innovative Teaching and Inclusive Learning, 2023)
мазкур мақолада миллий валюта девальвацияси моҳиятан импортнинг миллий валютадаги қимматлашуви ва экспорт самарадорлигининг ортиши ҳисобига жорий ҳисобварақ дефицитини камайтиради. Бироқ, бу жараён бирдан юз бермайди. Чунки, биринчидан, ишлаб чиқарувчиларга ташқи бозорларга қайта мослашиш учун вақт керак бўлади, иккинчидан, улар миллий валюта девальвациясига қадар тузилган шартномавий мажбуриятларини бажаришлари зарур.